Hirdetés

Döbbenet: évekre börtönbe zárhatnak egy orosz modellt az Instagram miatt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az orosz hatóságok "szélsőséges tevékenységgel" vádolnak egy fiatal modellt, aki akár hat év börtönbüntetésre is számíthat. A 18 éves Veronica Loginova influenszerkedéssel foglalkozik, az Instagramon főleg szépségápolással és divattal kapcsolatos bejegyzéseket láthatnak tőle a követői.

Nemrég két államügyész telefonált a fiatal influenszer otthonába, akik azt állítják, hogy az Instagram-oldalán "túl kirívó" a tevékenysége. Veronika a közösségi oldalon több mint félmillió követővel rendelkezik, és állítása szerint jelenleg bárkivel megtörténhet az, hogy egyik nap letartóztatják. Kiemelte: soha nem posztolt politikáról, most mégis hat év börtönbüntetés várhat rá, csak azért, mert van egy Instagram-oldala.

Bár komoly vádak érték az orosz hatóságoktól, de Veronika megfogadta, hogy nem adja fel és továbbra is használni fogja a platformot, mert szeretné felhívni a világ figyelmét arra, hogy a törvények milyen hatással vannak az orosz lakosságra - írja a Szeretlek Magyarország.

Szerencsére olyan emberektől kapok támogatást, akik pontosan tudják, hogy ami velem történik az nem normális. Azt szeretném, ha a történtekről minél többen tudnának. Bár sokan nem beszélnek ilyen dolgokról, de én akkor is fogok

- nyilatkozta a fiatal. Mint ismert, Oroszországban márciusban döntöttek arról, hogy betiltják a Facebook és az Instagram használatát, miután szélsőségesnek nevezték a nyugati közösségi oldalakat.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés