Hirdetés

Perre mennek Gyurcsányék az Orbán-kormány ellen az orosz gáz miatt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Demokratikus Koalíció szerint Putyin csúnyán átverte Orbán Viktort.

A Demokratikus Koalíció (DK) kedd délután közleményt adott ki, amelyből kiderült, hogy az ellenzéki párt pert indít az Orbán-kormány ellen, hogy kiderüljön, pontosan mennyiért kapjuk az orosz gázt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök csúnyán átverte Orbán Viktor miniszterelnököt, amikor azt állította egy közös moszkvai sajtótájékoztatójukon, hogy a magyarok a piaci ár ötödéért kapják majd az orosz gázt

- fogalmazott Molnár Csaba, a DK EP-képviselője és ügyvezető alelnöke. Hozzátette, a kormány hétszeres rezsiemelése óta "tudjuk, hogy ez hazugság volt", mert mind mondta, éppen a magyarok fizetik az Európai Unióban a legtöbbet a gázért.

Az azonban továbbra sem ismert, hogy a kormány pontosan mennyiért veszi és milyen haszonnal adja tovább a gázt az embereknek

- emelte ki a politikus, végül hozzátette azt is, hogy amikor közérdekű adatigényléssel fordultak az MVM-hez és a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetséghez, akkor az egyik cég semmilyen adatot nem adott ki, a másik pedig kitakarta a legfontosabbakat, például azt, hogy mennyi a gáz ára - írja az Mfor.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés