Hirdetés

Naomi Campbell és Zendaya indította be a fiatal divattervező bámulatos karrierjét, most mindenki az ő ruháira vágyik

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Minden egy Vogue címlappal kezdődött, majd A-listás sztárokat kezdett öltöztetni, nemrég pedig egy ikonikus szupermodell viselte az általa tervezett ruhákat a saját kollekciójának divatbemutatóján. Ez volt Torishéju Dumi elmúlt hat hónapja.

A 31 éves, Londonban élő tervező tavaly robbant be a köztudatba, amikor Naomi Campbell is végigsétált a kifutón a párizsi divathéten megrendezett bemutatóján.

Januárban már a brit Vogue címlapján szerepelt, egy hónappal később pedig Zendaya viselte egyik tervezését a Dűne második részének vörös szőnyeges bemutatóján - írja a BBC.

Zendaya öltözékeiről - miközben Timothée Chalamet oldalán népszerűsítette új filmjét -, világszerte beszéltek, és Torishéju azt mondta, nem hitte el, amikor megkeresték a ruha megtervezésének ötletével.

"Mindez eléggé megterhelő"

- mondta Dumi, aki a saját stílusát merésznek írja le, "sok szabással". "Sok különböző forma és a formák különböző tájolása, és mindez eléggé absztrakt - majdnem olyan [vagyok], mint egy festő".

A Zendaya számára tervezett ruha, amit a Dűne második részének mexikóvárosi premierjére tervezett a fiatal designer, összhangban volt a fiatal színésznő többi harcos témájú ruhájával, drapírozott anyagokkal és extrém szoknyarésszel lett kiegészítve.

"Amikor a kollekciót készítettem, ezt a lényt, ezt a harcos lényt tartottam szem előtt" - mondja Torishéju. "Egyszerre volt hardcore és szexi is" - emelte ki, hozzátéve, hogy azt is szerette volna, ha a ruháknak "királyi hangulata" van.

"Abszolút fenomenálisan állt Zendayán. Ha egy híresség múzsám lenne, azt hiszem, ő lenne az"

- fogalmazott a tervező, aki elmondása szerint Zendayával együtt nőtt fel, és számára öröm azt látni, hogy egy hihetetlenül erős és tehetséges nővé fejlődött.

Azt hihetnénk, hogy egy ilyen híres embernek tervezni ijesztő érzés, de Torishéju szerint ez sokkal egyszerűbb volt. Elküldött néhány ötletet Zendaya stylistjának, Law Roachnak, majd magával az Euphoria sztárjával beszélgetett a tervekről az Instagramon.

"Egyszerű volt, és imádtam, hogy olyan könnyed volt" - figalmazott. "Jó érzés volt csinálni."

De nem Zendaya volt Torishéju első találkozása a sztárvilággal.

Mint mondta, megtisztelő volt Naomi Campbell-lel találkozni, amikor a brit szupermodell múlt októberben a párizsi divathéten az általa tervezett ruháját viselte a kifutón, ezzel megnyitva a divatbemutatóját.

"Nem csak azért, mert ő Naomi Campbell, hanem azért is, mert milyen keményen dolgozott azért, hogy fekete nőként eljusson oda, ahol most van. Ő egy igazi nő. Nagyon csodálom és tisztelem őt"

- hangsúlyozta Torishéju. A nigériai és brazil származású tervező hozzátette, nagyon fontos számára, hogy a fekete közösségeket ünnepelje. "Hogy megtanítsam és megmutassam a fiatalabb generációknak, hogy ezekre a helyekre is el lehet jutni".

Torishéju különösen izgatott, hogy egy másik színesbőrű nőt, Chioma Nnadit jelentették be Edward Enninful utódjaként a brit Vogue szerkesztőjeként. "Ez egy olyan időszak az iparágban, a világban, amikor a dolgok változnak, mozognak, felrázódnak. Úgy gondolom, hogy ő [Chioma] a helyén fogja kezelni a helyzetet, és folytatni fogja azt, amit Edward csinált, csak másképp" - emelte ki.

A brit Vogue fontos szerepet játszott Torishéju eddigi karrierjében.

Januárban meglepetésszerűen a brit Vogue egyik címlapsztárja volt, amikor a magazin a fenntarthatósággal kapcsolatos munkáját emelte ki. Tolu Coker és Priya Ahluwalia tervezőkkel együtt szerepelt a magazin borítóján, és ezzel kapcsolatban elmondta, nem tudták, hogy mi vár rájuk, amíg meg nem keresték őket a megjelenés előtti napon. "Eléggé szürreális volt. Azt hittem, hogy viccelnek" - mondta.

A divatmagazin szerint Torishéju a kelet-londoni Dalstonban található stúdiójában az "élen jár" a fenntartható tervezésben. Maga is elmondta, hogy a fenntarthatóság kulcsfontosságú a munkájában, és minden anyag, amit használ, nyesedék, beleértve azt is, amit Zendayának tervezett.

"Szeretek azzal élni és dolgozni, amink van. A fenntarthatóság nemcsak az anyagról szól, hanem ennél mélyebbre megy. Azokról az emberekről szól, akikkel együtt dolgozól és arról, hogyan és hol termelsz. Nem csak azért kell létrehozni valamit, mert megpróbáljuk fenntarthatóvá tenni, a folyamatnak az elejétől a végéig annak kell lennie". 

A pörgős hat hónap után Torishéju azt mondta, hogy még nem sokat árulhat el arról, hogy mi következik.

"Annyi izgalmas dolog történik" - mondta sejtelmesen. "Úgy érzem, ez tényleg inspirálni fogja a nőket és [különösen] a színesbőrű nőket arra, hogy bármi lehetséges."

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés