Hirdetés

Deschamps drámai vallomása: "visszajöttünk a szakadék széléről, ezért is fáj ennyire a dolog"

Garai Kitti portré Garai Kitti

Didier Deschamps szerint így, hogy tizenegyesekkel kaptak ki, még fájdalmasabb a vereség. 

Mint azt a Naphíre is megírta, Argentína 3-3 után tizenegyesekkel megnyerte a katari foci-vb-döntőt. A francia szövetségi kapitány a meccs után csalódottan nyilatkozott. Mint mondta, az eredmény még inkább nehézzé teszi megemészteni az eseményeket, annnak tükrében, hogy a csapata kétszer is felállt a mélyből. 

"Visszajöttünk a szakadék széléről, ezért is fáj ennyire a dolog. A legvégén megvolt a meccslabdánk, de nem sikerült. A kétgólos hátrányunk után ha kikapunk esetleg 3–0-ra, akkor annyit mondtunk volna, bravó Argentína. Természetesen ettől függetlenül gratulálok a riválisnak, nagyszerű mérkőzést játszott” - mondta Didier Deschamps. 

Hozzátette azt is, hogy csapatában már nem érezte annyira a tüzet. Szólt arról is, hogy előzetesen nem látták azt, hogy bárki is rossz formában lenne, azonban Ousmane Dembélét és Olivier Giroud-t is le kellett cserélni még a szünet előtt, akik bár a döntőig vitték a csapatot, a fináléban gyengén teljesítettek. 

Deschamps Mbappéről is szólt, aki mindent megtett azért, hogy győzelemre vigye a franciákat és mesterhármasával egyenlített a döntőben. "Nyomot szeretett volna hagyni maga után a tornán, és ezt meg is tette, de végül nem annyira, mint tervezte" - mondta Deschamps.

A szövetségi kapitány 2012 óta irányítja a francia válogatottat, szerződése az év végén lejár, jövőjéről azonban egyelőre nem nyilatkozott érdemben - írja az m4sport.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés