Hirdetés

Horrordöntő után Argentína a világbajnok

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

A Franciaország-Argentína mérkőzésen úgy tűnt, hogy már az első félidőben eldöntötte a meccset a dél-amerikai csapat, aztán jött Mbappe.

Az ergentin válogatott előbb tizenegyesből szerzett vezetést az első félidőben és sokáig tartották is a kétgólós előnyt, miközben a franciáknál nem lehetett érezni, hogy bármilyen erő lenne a játékukban. Talán a játékosokat megtámadó vírus volt a ludas.

Aztán fordult a kocka, a második félidőben aztán ugyanez volt a forgatókönyv, de ellentétes előjellel. A franciák kaptak büntetőt, amit Mbappe értékesített, majd egy utánozhatatlan kapáslövéssel egyenlített. 

A hosszabbításban előbb Messi erőltetett be egy labdát a gólvonalon túlra, majd megint a francia csatárcsillag állhatott a labda mögé egy újabb tizenegyesre. Mesterhármasával a tizenegyesekre mentette a meccset. Jöhettek a tizenegyesek.

Mbappe berúgta. Messi szintén. Coman nem bírta a nyomást és kihagyta. Az argentinok berúgták a francia játékos pedig egy méterrel mellé helyezte. Parades tökéletesen rúgra, 3-1-re vezetett Argentína. Kolo Muani még betalált. De a vége az argentinoké!

A dél-amerikai csapat bírta jobban a nyomást, 

Argentína a világbajnok 2022-ben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés