Hirdetés

Derült égből sziklacsapás: 40 kilós kődarab esett egy családi házra

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A romániai Vajdhunyadon kedd délután egy család házának tetejére egy több mint 40 kilogramm súlyú, 30 centiméternél hosszabb szikladarab zuhant egyenesen az égből. A hatalmas szikladarab átszakította a ház tetejét és az emeleti szoba plafonját, valamint a bútorokat is megrongálta.

Szerencsére a család tagjai közül senki sem tartózkodott abban a szobában, ahová a kő becsapódott, ennek köszönhetően senki sem sérült meg. A bizarr esetről a Hunyad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség számolt be a Facebook-oldalán.

A katasztrófavédelem a nukleáris és vegyi csapatát küldte ki a helyszínre. A szikladarabot további vizsgálat céljából elszállították a petrozsényi bányabiztonsági és robbanásveszély-ellenőrző intézetbe, hogy kiderüljön vajon meteorit darab csapódott-e a házba. A Főtér állítása szerint azonban a családi házra nem meteorit zuhant, sokkal banálisabb magyarázat van a titokzatos eseményre.

Az történt ugyanis, hogy a család házától csupán 1 kilométerre lévő vajdahunyadi kohászati kombinátban bontási robbantásos munkálatokat végeztek, melynek során nem jártak el kellő gondossággal. Innen repülhetett el az óriási kő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés