Hirdetés

Undorító bűncselekmény az Alföldön, kegyetlenül elbántak az áldozattal

Nap Híre portré Nap Híre

A Kiskőrösi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a sértettel 2000 bála széna és lucerna szállításában állapodott meg anélkül, hogy annak teljesítésére valós szándéka lett volna. A férfi előre felvette a teljes vételárat, ám végül a vállalt mennyiség alig harmadát szállította le.

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi – az ügy vádlottja – megkérte egy ismerősét, hogy eladó szénáról és lucernáról adjon fel hirdetést az interneten. Erre a hirdetésre jelentkezett az állattartással foglalkozó sértett, aki nagy mennyiségben akart takarmányt vásárolni. A vádlott mintaként egy kamionnyi szénát küldött a sértett részére, majd Izsákon személyesen is találkoztak. Ennek során a férfi azt állította, hogy nagy mennyiségben, akár több ezer bála mennyiségben tudja a kért takarmányokat szállítani. A tárgyalások eredményeként 2021. július 7-én abban állapodtak meg, hogy a vádlott 2021. október végéig 800-1000 bála szénát és 800-1000 bála lucernát szállít le a sértett részére - olvasható az ügyészség honlapján.

A szerződés megkötésekor a férfi arra hivatkozott, hogy vállalkozással nem rendelkezik, az értékesítési tevékenységet élettársa vállalkozásával folytatja. Ezzel elérte, hogy a sértett a szerződést ne vele, hanem az élettársával kösse meg. Az elkövető a tárgyalások során ragaszkodott az előre fizetéséhez, amelybe a megtévesztett sértett beleegyezett és több mint 12.000.000 Ft-ot adott át. A vádlottnak az előre kifizetett 2000 bála leszállítása nem állt szándékában, erre lehetősége sem volt.

Az elkövető végül a szerződésben vállalt mennyiség alig harmadát, mindössze 650 bálát teljesített, a felvett pénzzel pedig nem számolt el.

Az ügyészség a férfit jelentős kárt okozó csalás bűntettével vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés