Hirdetés

Ezt eddig senki nem vette észre a covid-oltásoknál, pedig nagyon fontos

Nap Híre portré Nap Híre

A szezonális oltások közé sorolták a vakcinákat, ezzel nagyot változik, hogy ki adathatja be magának.

Nemrég írtunk róla, hogy a múlt év utolsó előtti hetében több mint 277 500-an fordultak orvoshoz felső légúti tünetekkel, és a betegek többsége koronavírusos volt. Van, ahol annyira terjed a fertőzés, hogy újra bevezették a kötelező maszkviselést

Itthon már azok is foglalhatnak időpontot az E-térben az új covid-oltásra, akik korábban már négy vakcinát kaptak – vette most észre a Népszava

Mint kiderült, a változás annak köszönhető, hogy a szezonális oltások közé sorolta a vakcinákat a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerügyi Központ (NNGYK). Ezzel egyidejűleg az Országos Kórházi Főigazgatóság pedig arra kérte az oltópontokat működtető intézményeket, hogy nyissanak új időpontokat a saját foglalórendszerükben. 

A lap úgy tudja, az oltópontokon elérhető az új omikron variánsok elleni Spikevax (Moderna) monovalens XBB, és egy korábbi Pfizer bivalens (Wu/Om BA1.2) vakcina.

Az újabb Covid elleni vakcinát azoknak ajánlják, akik a megelőző három hónapban nem estek át igazolt koronavírus fertőzésen és ez idő alatt nem kaptak COVID-19 elleni oltást sem. A Moderna oltása egydózisú és hat hónapos kortól adható, azaz a gyerekek számára is elérhető a vakcina.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés