Hirdetés

Ronaldo talált magának egy csapatot, ahol talán szívesen látják

Nap Híre portré Nap Híre

Ötszörös aranylabdásként fantasztikus karriert befutott Cristiano Ronaldo egyre kínosabb helyzetbe kerül a nyári átigazolási szezonban, de most úgy tűnik, végre alakul valami. A portugál sztár családi okokra hivatkozva kihagyta jelenlegi csapata, a Manchester United nyári turnéját, de közben ügynökén keresztül, majd személyesen is jelezte klubjának, hogy nem akar többet náluk focizni.

A szakítás oka, hogy Ronaldo olyan csapatban szeretne játszani, ami a Bajnokok Ligájában szerepel, ehhez viszont váltania kell. Az sem ágyazott meg a lelkes folytatásnak, hogy mivel a vörösök lecsúsztak a BL-helyről, a klasszis fizetése automatikusan 25 százalékkal csökkent, így már „csak” 360 ezer fontot keresne hetente.

Sajtóhírek szerint Ronaldót ügynöke, Jorge Mendes számos sztárklubnak felajánlotta. A Bayern Münchennél azt a nyilvános választ kapták, hogy tisztelik a múltban elért eredményeit, de megvétele ellentétes lenne a bajor csapat filozófiájával. Mendes a Chelsea új tulajdonosával is találkozott, Tod Boehly nyitott volt Ronaldo megvételére, azonban Thomas Tuchel menedzser egyértelművé tette, hogy a portugál megvételét nem támogatja, egyszerűen nincs szüksége rá. A sajtó hírbe hozta a klasszist az Atletico Madriddal is, de elsőként a szurkolók tiltakoztak egy lehetséges üzlet ellen, majd a klubelnök is lenyilatkozta, hogy fogalma sincs arról, ki találta ki ezt a hülyeséget, hogy megvennék a szurkolóik körében nem túl népszerű Ronaldót.

Ennyi elutasítás után Ronaldo a mémek célpontja lett (ahogy erről a naphire.hu korábban be is számolt), és úgy tűnt kifogyott a lehetőségekből. A Manchester United ráadásul egyértelművé tette számára, hogy nem is adnák el, szerepel az új menedzser terveiben. A legfrissebb fejlemény viszont az, hogy a megbízható forrás, a The Atheltic péntek reggel azzal a sztorival jött ki, hogy Ronaldo szeretne visszatérni nevelőklubjához, a lisszaboni Sportinghoz, amely csapat ráadásul Bajnokok Ligája induló.

Az angol sajtó egyöntetűen állítja, hogy a Sporting lehet Ronaldo következő állomása, ami azért különösen pikáns, mert július közepén Ronaldo a Sportingról szóló híreket „fake news”-nak nevezte, vagyis kategorikusan tagadta az erről szóló állításokat. Az angol sajtó szerint a Sporting a fent említett csapatokkal ellentétben szívesen leigazolná korábbi játékosát. 2003-ban Ronaldo a Manchester United-ért hagyta ott a Sportingot, most fordított utat járhat be. Ronaldo és ügynöke ezért felszólította a Manchester United-ot, hogy nevezzék meg Ronaldo átigazolási díját. Az angol rekordbajnok eddig hallani sem akart Ronaldo eladásáról, de fordulat várható az álláspontjukban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés