Hirdetés

Dráma a Forma-1-ben: megsértődött a sztárpilóta, otthagyná a Ferrari csapatát

Garai Kitti portré Garai Kitti

Komoly esély van rá, hogy Charles Leclerc átigazoljon a Mercedeshez. Olasz lapértesülések szerint ugyanis a fiatal monacói pilóta már jelezte, hogy Lewis Hamilton visszavonulásával a Mercedesnél folytatná tovább a pályafutását. 

Leclercet még 2024-ig köti a szerződése a maranellói istállóhoz, de a fiatal pilóta már most jelezte, hogy távozna a Ferrari csapatából. Mindennek a hátterében az áll, hogy megsértődött a Ferrari tegnap lemondott csapatfőnökére, Mattia Binottora, amiért az nem tette meg őt első számú pilótának a csapatnál az idei idényben, miközben ő lett a világbajnok Max Verstappen legfőbb riválásává. 

Binotto utódjának tehát fontos feladata lesz, hogy maradásra bírja a tehetséges pilótát. A híresztelések szerint egyébként a Ferrari Frédéric Vasseurt szeretné elcsábítani az Alfa Romeótól, vagyis az ő feladat lenne meggyőzni Leclercet.

Vasseur kinevezése pedig valószínűleg meg is oldaná ezt a helyzetet, többek között azért is, mert a francia hisz a csapaton belüli pilóta-hierarchiában, tehát nyíltan vállalja az első és második számú versenyző kinevezését, és mert mindkét fél jó kapcsolatot ápol Leclerc menedzserével, Nicolas Todttal, ami nyilvánvalóan meghatározó lehet a pilóta döntésében. Egyébként Leclerc és Vasseur már dolgozott együtt még az Alfa Romeónál a 2018-as idényben – írta a Player.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés