Hirdetés

Ez az igazság? Ancelotti elárulta, Jürgen Klopp valójában ezért távozott a Liverpooltól

Nap Híre portré Nap Híre

Carlo Ancelotti szerint túl nagy terhet raktak a német kollégájára.

Mint arról beszámoltunk, Jürgen Klopp januárban jelentette be a nyilvánosságnak, hogy távozik Liverpoolból (a klubvezetésnek novemberben). A német edző 2015 októberében vette át a csapatot. Klopp egy-egy alkalommal a Premier League-et és a Bajnokok Ligáját is megnyerte a Vörösökkel. De január végén elárulta, hogy elfogyott az energiája, és nem tudja folytatni a munkát. "Kezdek fáradni. Természetesen nincs semmi probléma, régóta tudtam, hogy egyszer majd be kell jelentenem nektek, de tökéletesen jól vagyok. Tudom, hogy nem fog menni újra és újra és újra" - nyilatkozott Klopp még jannuárban. 

Klopp utolsó szezonjában Ligakupa (Carabao Cup) győzelemig vezette a Vörösöket, a Premier League-ben pedig harmadik lett csapatával. A távozásáról most Carlo Ancelotti is megszólalt, aki úgy véli: túl nagy terhet raktak a németre. A Real Madrid vezetőedzője az il Giornale-nak nyilatkozott.

Nem látok semmi különlegeset. A mi munkánk mindig is ilyen volt, de Klopp esete teljesen más. A folyamatos nyomás, a hatalmas felelősség túl nagy tehernek bizonyult, aminek egy idő után a megszállottja leszel. Arrigo Sacchival is ez történt

- mondta Ancelotti.

A kilenc Liverpoolnál töltött évre Klopp így reagált: "Éreztük a szeretet és támogatást. Persze voltak pillanatok, amikor hoztuk, amit kell és sosem adtuk fel. Az emberek ezt várják el. A mi kapcsolatunk a legnagyobb win-win szituáció volt, amit valaha láttam. Semmi nem történt volna, ha nincsenek a szurkolók, de ugyanez igaz fordítva is, mert talán nem ez lett volna a végkifejlet, ha valaki más irányítja a csapatot." Jürgen Klopp kicsit mindenképpen szeretne pihenni, mielőtt újra munkába áll. Állítása szerint másik csapatot soha nem irányítana a Premier League-ben - írja a Sport365.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés