Hirdetés

Felháborodott az internet, barbár módon viselkedett a sztárokkal ez a biztonsági őr Cannes-ban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egy ukrán modell bejelentette, hogy jogi panaszt nyújtott be a Cannes-i Filmfesztivál szervezői ellen, miután állítása szerint egy biztonsági őr bántalmazta a vörös szőnyegen.

Sawa Pontyjska egyike volt annak a több vendégnek, akiket lefilmeztek, amint ugyanaz a biztonsági őr zaklatta őket a rangos francia rendezvényen. Kelly Rowland énekesnő is panaszkodott az esemény után a biztonsági őrre. Sőt az interneten elterjedt felvételek szerint az őr Yoona dél-koreai színésznővel és Massiel Taveras dominikai színésznővel is botrányos módon bánt - írja a BBC.

Pontyjska, a FashionTV műsorvezetője a BBC Newsnak elmondta, hogy "durván" feltartóztatták, amikor megpróbált belépni a moziba a Marcello Mio című film premierjére szóló érvényes jegyével.

Szerdán dokumentumokat tartalmazó képeket tett közzé, amelyeken "fizikai bántalmazással és lelki károkozással" vádolja a fesztivált. Kiemelte, hogy a hírnevét is megsértették, és 100 000 euró kártérítést követel az incidens miatt. A fesztivál szervezői egylőre nem reagáltak a hírre.

A május 21-én történt incidensről készült videót több mint 16 milliószor nézték meg a TikTokon.

A felvételen látható, ahogy Pontyjska a Fesztiválpalota lépcsőjének tetején áll, és láthatóan a női őr vezeti be, majd mindkét karját megfogja. A páros rövid ideig dulakodott, Pontyjska pedig egy ponton majdnem a földre esett, majd megpróbált visszamenni a lépcsőn, de több biztonsági ember megállította, és bevitték.

Pontyjska a BBC Newsnak elmondta, hogy "medveölelésbe" került és félt.

"Megpróbáltam kiszabadulni. Lementem, és elkezdtem menekülni a lépcsőn, mert az volt az egyetlen út [kifelé]" - fogalmazott. "Megpróbált belökni [oldalra], hogy senki ne lássa, mit csinál velem. Aztán kirúgott a hátsó ajtón keresztül" - tette hozzá az ukrán modell.

Pontyjska azt mondta, hogy nem tett semmi rosszat, és azóta megpróbált kapcsolatba lépni a szervezőkkel, hogy bocsánatot kérjenek tőle a történtek miatt, de nem kapott választ.

Jogi panasza szerint "több ezer ember" előtt "a biztonsági őrök egy csoportja erőszakosan viselkedett vele szemben". A fizikai erőszak alkalmazása "heves fájdalmat" okozott, és "pszichológiai traumát" is elszenvedett emiatt az ukrán sztár.

A meg nem nevezett biztonsági őr a kéthetes fesztivál alatt többször is címlapokra került, többek között egy heves szóváltás miatt, amikor megpróbálta Kelly Rowland amerikai énekesnőt felvezetni a vörös szőnyeges lépcsőn, ugyanazon a premieren, mint az ukrán modellt.

Az egykori Destiny's Child énekesnő később az Associated Pressnek azt nyilatkozta, hogy "Ő is tudja, hogy mi történt. Én is tudom, hogy mi történt. Van egy határ, amit nem engedek átlépni és kiállok emellett, ennyi".

"Voltak más nők is a vörös szőnyegen, akik nem egészen úgy néztek ki, mint én és őket nem szidták, nem lökdösték és nem mondták nekik, hogy hagyják el a helyszínt. Én megálltam a helyem, ő pedig úgy érezte, hogy neki is meg kell állnia a sajátját".

Taveras a felvételek szerint meglökte az őrt, miután többször is siettették a vörös szőnyegen, míg ugyanezt a biztonsági alkalmazottat Yoona rajongói azzal vádolták, hogy túlságosan is erőszakos volt, amikor bevezette a dél-koreai sztárt a terembe.

Cannes híres arról, hogy szigorú szabályok vonatkoznak a vörös szőnyegen megjelenő vendégekre.

A múlt heti események után Chris Gardner, a Hollywood Reporter munkatársa azt írta, hogy a legtöbb résztvevőt "mindig sürgetik a szőnyegen és a lépcsőn". Hozzátette, "a biztonságiak feladata többnyire az, hogy a forgalmat mozgásban tartsák, és mindenkit a tervezett kezdési időpontra a helyére ültessenek".

"Több mozgásteret kapnak a bemutatásra kerülő filmek színészei, a zsűri tagjai, a fesztivál szponzorait képviselő hírességek, és más nagy A-listás színészek vagy a fesztivál szeretett veteránjai" - fogalmazott a szakértő.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés