Hirdetés

Ezt mondta C. Ronaldo a grúzok nemzeti hősének

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Hvicsa Kvarachelia a portugálok legyőzése után megkapta Cristiano Ronaldo mezét, és elárulta, mit mondott neki a szupersztár (egyben gyerekkori példaképe) a meccs előtt.

A Napoli sztárja, Hvicsa Kvarachelia óriási meglepetésre (és a magyar szurkolók őszinte bánatára) 2-0-s győzelemre vezette Grúziát Portugália ellen. A meccs után gyerekkori példaképe, Cristiano Ronaldo gratulált neki és sikerült megszereznie CR mezét is.

Grúzia (Georgia) a Portugália elleni történelmi győzelmet követően óriási meglepetésre a kieséses szakaszba jutott történelme első nagy tornáján. A mérkőzés után Kvarachelia mezt cserélt Ronaldóval, és a meccs embere-díj mellett megmutatta gyermekkori példaképe mezét is az Instagramon – írja a Goal.com. Kvarachelia azt is elárulta, hogy beszélt Ronaldóval a mérkőzés előtt:

"Megkaptam Ronaldo mezét, és továbbjutottunk a következő körbe. Ez a legszebb nap a grúz futballszurkolók életében. Történelmet írtunk, senki sem hitte volna, hogy ez megtörténik. Senki sem hitte volna, hogy meg tudjuk verni Portugáliát, de ezért vagyunk erős csapat; ha csak 1% esély van rá, megmutatjuk, hogy meg tudjuk csinálni. A mérkőzés előtt találkoztunk [Ronaldóval], és sok sikert kívánt nekem; soha nem gondoltam volna, hogy eljön és beszél velem. Ő egy nagyszerű játékos és egy nagyszerű ember. Nagyszerű személyiség a futballban és azon kívül is; nagyon tisztelem őt, ő a világ egyik legjobb játékosa. Amikor eljön hozzád beszélgetni a meccs előtt, az csodálatos; ez segített nekünk abban, hogy elhiggyük, ma képesek vagyunk valamire" 

– mondta a meccs (és Grúzia) hőse. Kvarachelia mindössze 92 másodperc elteltével szerzett vezetést a 72. helyen álló grúz válogatott számára. Mikautadze a második félidőben megduplázta Grúzia előnyét, ezzel biztosítva a győzelmet és a kvalifikációt a legjobb 16 közé. A Napoli támadója és Grúzia az Eb-selejtezők során újabb meglepetést szeretne okozni, amikor június 30-án Spanyolország ellen lépnek pályára a kölni RheinEnergieStadionban.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés