Hirdetés

Leállnak a buszok, teljesen megbénul ma az ország a sztrájk miatt

Nap Híre portré Nap Híre

"Erre már nem lehet azt mondani, hogy a sztrájknak nincs ereje" - mondta Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke az ATV Start című reggeli műsorában.

A szakértő arra számít, hogy hétfőn is 50-60 százalékos lesz a sztrájkban való részvétel. Vasárnap Somogy és Baranya megyében 100 százalékban leálltak a buszok - amelyek részt vehettek a sztrájkban az elégséges szolgáltatás biztosítása mellett.

A szakszervezeti vezető azt mondta, ők 90 ezer forintos havi béremelést szeretnének elérni, az ajánlott 70 helyett. "20 ezer forint különbségről beszélünk, és ők 3 éves bérmegállapodást szeretnének, amit elutasítunk, hiszen pont 3 éve 25 százalékos bérfejlesztést ígértek, ha elfogadjuk a 70 ezer forintot, az 20,5 százalékos emelés, vagyis a következő két évre mindössze 4 százalékos bérfejlesztés marad, ami elfogadhatatlan." - mondta.

Dobi István hozzátette: a bérharcot úgy lehet befejezni, hogy vagy nyernek, vagy "leteszik a fegyvert". Ha nem lesz eredménye a bértárgyalásnak, eldöntik, harcolnak-e tovább.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés