Hirdetés

Megjegyzéseket tett egy férfi a fia büdös lábára, fegyverrel válaszolt a megsértődött gyerek

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egy férfi arcon lőtte az apját, miután az áldozat panaszkodni kezdett a fiú büdös lábára - közölték az iowai hatóságok.

A 48 éves David Carpenter ellen gyilkossági kísérlet vádjával indult eljárás, miután a nyomozók letartóztatták az ügyben, amely jól példázza, milyen gyorsan fajulhatnak lövöldözéssé a viszonylag kisebb családi viták az Egyesült Államokban, ahol - egyes becslések szerint - több fegyver van forgalomban, mint ahány ember az országban él.

Burlington városának - amely az állam fővárosától, Des Moines-tól mintegy 274 kilométerre fekszik - rendőrsége közölte, hogy vasárnap késő este egy helyi kórházban kezelték Carpenter apját, akinek az arcán egy golyó ütötte seb keletkezett. A kórházban a rendőröknek azt mondta, hogy fia lőtte le, miután a otthon összevesztek egymással a fiatalabb férfi "büdös lábán" - írja a The Guardian.

Carpenter ezután állítólag maga is megerősítette a rendőrségnek, hogy a család nappalijában volt, amikor apja azt mondta, hogy a fia lába büdös. A megjegyzés hatására hevesen civakodni kezdtek más családi problémákon is, és Carpenter azt állította, hogy azt hallotta, amint hogy az apja azzal fenyegeti, miszerint le fogja lőni - áll a rendőrség közleményében.

Ekkor Carpenter állítólag azt mondta, hogy bement a hálószobájába, felkapott egy pisztolyt, és visszament az apjához. Carpenter elmondta, hogy a lőfegyvert a háta mögé rejtette, miközben az apjával "fegyverekről" kiabált, majd a fegyvert az idősebb férfi arcára célozta, és "véletlenül meghúzta a ravaszt" - mondta a rendőrség.

A rendőrök azután érkeztek a Carpenter család otthonához, hogy a fiú felhívta a rendőrséget, hogy bejelentse a lövöldözést. A rendőrség ezután letartóztatta Carpentert az előkertben, miközben az elsősegélynyújtók kórházba vitték az apját, aki arcsérülést szenvedett, de az állapota nem volt életveszélyes.

A rendőrök a gyilkossági kísérlet mellett Carpentert egy gyermek veszélyeztetése miatt is bebörtönözték, mivel a nyomozók szerint két 14 év alatti kiskorú volt az otthonban, ahol a lövöldözés történt.

Carpenter előzetes letartóztatását 100 000 dolláros óvadék ellenében rendelték el. Előzetes bírósági meghallgatását augusztus 21-re tűzték ki.

A lövöldözés, amely Carpenter letartóztatásához vezetett, nem az egyetlen olyan erőszakos eset, amelynek a hírek szerint szokatlan indítéka volt, és amely a közelmúltban a hírek címlapjára került az Egyesült Államokban.

Augusztus 7-én egy Philadelphia külvárosában élő férfi bűnösnek vallotta magát abban, hogy januárban halálosan megkéselte szomszédját, miután a két férfi - akik egy ikerházban egy falon osztoztak - összeveszett a gyilkos hangos horkolásán.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés