Hirdetés

Elkezdődtek a tárgyalások: tarifaemelésre készülnek a budapesti taxisok

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Elkezdődött a tárgyalás az Országos Taxi Szövetség és a fővárosi önkormányzat között - jelentette be Metál Zoltán, a szakmai szövetség elnöke. Hozzátette, az utazóközönség a tavaszi 35 százalékos emelést is elfogadta.

A taxisok és fuvaros vállalkozása nagyrésze átalányadózó vagy katázó, így ügyelnek arra, nehogy átlépjék az évi 12 milliós határt. Ennek érdekében sokan már szabadságrais mentek, ami miatt az év végén várhatóan megcsappan a taxisok száma az utakon - hangzott el az ATV Híradójában.

Most a taxisok és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara egy közös törvényjavaslatot ad át a Pénzügyminisztériumnak, annak érdekében, hogy a kisvállalkozók - oktatók, taxisok, autómentők - valamilyen másmilyen adófajtát vehessenek igénybe.

A taxisok egészen eddig kivételt élveztek, ugyanis a lakossági sofőrökkel együtt ők is hatósági áron tankolhattak (akárcsak sok oktató és futár, akik saját autót használtak), azonban a magyar kormány múlt kedd este bejelentette: mindenki számára megszüntetik az ársapkás üzemanyagot. Emiatt azonban több szektorban is újabb áremelések jöhetnek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés