Hirdetés

Brutális támadás Budapesten: 600 forintért kellett meghalnia egy háromgyermekes apának

Nap Híre portré Nap Híre

A rablók azt hihették, hogy több pénzt tart magánál a férfi.

Belehalt a sérüléseibe az a háromgyermekes édesapa, akit még augusztus 3-án vertek meg a Müpa közelében. A tettes mindössze 600 forintot zsákmányolt az áldozatától. A Bors beszámolója szerint a férfi éppen a barátnőjével sétált, amikor hirtelen a semmiből négy férfi rájuk támadt, akik közül az egyik súlyosan bántalmazta a sértettet. A 31 éves férfi a súlyos fejsérülések miatt kómába esett, kórházban ápolták.

Nyolcan voltunk testvérek, most heten maradtunk. Ami történt, nem sima gyilkosság, ez mészárlás! Bízunk benne, hogy a tettes megkapja méltó büntetését!

- nyilatkozta a lapnak Krisztina, Márton nővére. A gyászoló család gyanúja szerint a támadók célzottan a testvérüket akarták kirabolni. Mint mondták, Márton hetente kapott fizetést, és szerintük a banda tagjai azt gondolhatták, hogy a pénzt magánál tartja, de tévedtek. Krisztina hozzátette, testvérének 600 forintért kellett meghalnia. A kedvesét, Tündét azonban nem bántották.

Van három kiskorú gyermeke, a legnagyobb nyolc éves. Őket nem engedték be a kórházba, de tudták, hogy az apukájuk súlyosan megsérült. Az ő üzenetüket diktafonra vettük, hogy lejátszhassuk Marcinak

- mondt a gyászoló testvér, aki elmondta, a testvére agyhalott volt, az orvosok tapintatosan közölték velük a hírt és azt is elmondták, hogy már nincs sok hátra, így mindannyian elbúcsúztak tőle.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az esettel kapcsolatban kiemelte, az ügyben eredetileg egy ember ellen indult eljárás életveszélyt okozó testi sértésért, ám az új fejlemény miatt az ügyet átminősítik halált okozó testi sértésre vagy emberölésre. A feltételezett elkövetőt letartóztatták.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés