Hirdetés

Brutális tűz ütött ki Londonban, 125 tűzoltó küzdött a lángokkal

Virág Sára portré Virág Sára

Szombaton kigyulladt a a londoni Strand utcáján található Somerset House művészeti központ teteje, a lángokat 125 tűzoltó próbálta megfékezni. A tűz oka egyelőre ismeretlen. 

A Temze partján fekvő történelmi jelentőségű művészeti központ hétvégente általában turistáktól hemzseg, hiszen olyan műveknek ad otthont, mint Vincent van Gogh festményei. Szombaton azonban füst kezdett gomolyogni az épületből, ami eddig ismeretlen okok miatt kigyulladt – írja a SkyNews

A közösségi médiában több videó is megjelent az oltásról, amelyeken azt látni, hogy a tető egy része lángokban áll, a füst pedig a Temze felett gomolyog. Ez komoly aggodalmat keltett az épületben őrzött felbecsülhetetlen értékű műalkotások miatt. A londoni tűzoltóság szerint 20 tűzoltó autó is a helyszínre vonult. 

„A tűzoltóság irányító tisztjei több mint tíz hívást kaptak a tűzről, az első 11:59-kor érkezett be. Soho, Dowgate, Islington és a környező városrészek tűzoltóállomásának legénysége is a helyszínen tartózkodik” – írta közösségi oldalán az Egyesült Királyság fővárosának tűzoltósága. 

A hatóságok tájékoztatása szerint a tetőtér gyulladt ki. A helyszínen egyébként egy breaktánc-versenyt tartottak volna. A London Fire Brigade posztjában elsőként arról számolt be arról, hogy 70 tűzoltó és egy 32 méteres létra is részt vesz az oltási műveletekben. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés