Hirdetés

Brutális támadás Újpesten, rendőr és polgárőr az áldozat

Nap Híre portré Nap Híre

Az elkövető egy benzinkúton az autót visszatartani igyekvő rendőrt és a polgárőrt elsodorta.

A húszas évei végén járó férfi annak tudatában, hogy megújítás hiányában közel két éve nem rendelkezett érvényes jogosítvánnyal, szeptember 19-én este, egy előző nap kölcsön kért gépjárművel nógrádi otthonából Budapestre autózott két utasával, közölte az ügyészség honlapja.

A férfi másnap kora hajnalban az ismerősével megállt egy újpesti benzinkúton, ahol egy – polgárőr társával – szolgálatot teljesítő rendőr intézkedést kezdeményezett vele szemben, a jármű közlekedésre alkalmasságának ellenőrzése céljából. A rendőr személyazonosságának igazolására és a jármű forgalmi okmányainak átadására szólította fel a férfit, aki az iratokat nem adta át, majd közölte, hogy bár a bal első ülésen ült, a járművet nem ő vezette, hanem a shopjában tartózkodó ismerőse.

Amikor a férfi észlelte, hogy magyarázata a rendőrt nem győzte meg, így az intézkedést folytatni akarta, az elkövető az autót beindította és nagy sebességgel elhajtott. A férfi eközben a járművet visszatartani igyekvő rendőrt és polgárőrt a bal első ajtóval elsodorta, akik ennek következtében a földre estek és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A nyomozó ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki – a más bűncselekmények mellett garázdaság és ittas vezetés vétsége miatt korábban már többször elítélt – férfit és sikeresen indítványozta, hogy a bíróság a gyanúsítottal szemben rendeljen el bűnügyi felügyeletet és magatartási szabályként írja elő a vezetéstől való eltiltást.

A nyomozó ügyészség a bűnügyi felügyeletben lévő elkövetőt gyorsított eljárásban a mai napon bíróság elé állította. Az ügyben a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság fog dönteni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés