Hirdetés

Rémisztő meglepetés lapult egy Shein-rendelésben, mérges skorpió mászott elő a csizmából

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egy diák többet kapott, mint amire számított, amikor a Shein fast fashion cég csomagját kinyitva egy élő skorpiót talált a rendelt ruhái között.

"Azt hittem, hogy egy játék, aztán megmozdult"

- mondta Sofia Alonso-Mossinger, hozzátéve, hogy "elég ijesztő" volt.

A Bristoli Egyetem hallgatója a lakótársai segítségével a kádba "költöztette" a mérges betolakodót, majd egy szakértő begyűjtotte az ízeltlábút - írja a BBC.

A kínai székhelyű Shein közölte, hogy belső vizsgálatot folytatott le, és megerősítette, hogy "minden szabványos működési folyamatot betartottak".

"Kinyitottam a csomagolást és láttam, hogy valami mozog, és azt kérdeztem, hogy mi ez?" - idézte fel az eseményeket az elektronikai mérnökhallgató. Miután rájött, hogy egy skorpió van a csomagban, a 18 éves Alonso-Mossinger visszazárta a tasakot, ami egy pár csizmát tartalmazott és kivitte a szobájából, majd felhívta a lakótársait.

"Azt hittem, álmodom. A pókokkal és a többi állattal nincs semmi bajom, de ijesztő volt a szobámban lenni egy skorpióbal".

Fotó: Sofia Alonso-Mossinger

A 18 éves Phoebe Hunt azt mondta, hogy sikoltozást hallott, és kirohant, majd megtalálta a lakótársát "egy élő skorpióval".

Mint mondta, "nem volt túlságosan feldobva, hogy egy skorpió van a lakásban". "Először, őszinte leszek, azt mondtam, hogy meg kéne ölni, de aztán mindenki rámutatott, hogy ez nem a leghumánusabb dolog, ezért felkaptuk és betettük egy Tupperware-ba.”

Oliver James, egy másik lakótárs, aki zoológiát tanul, konyhai fogóval tette át a skorpiót egy műanyag edénybe.

"Kicsit idegőrlő volt" - mondta, mivel senki sem tudta, mennyire mérgező.

A lakótársak ezután a skorpiónak vizet adtak, amit az azonnal megivott, és néhány kartont, hogy elbújjon alatta, mielőtt kapcsolatba léptek volna az állatvédőkkel.

Phoebe elmondta, hogy megpróbálták az RSPCA-t, de rájöttek, hogy az inkább a kutyák és macskák begyűjtésére van berendezkedve, mielőtt kapcsolatba léptek volna a National Centre for Reptile Welfare (NCRW) nevű szervezettel.

A jótékonysági szervezet néhány órán belül át tudott küldeni valakit. Chris Newman, az NCRW munkatársa szerint meglepően gyakoriak az ilyen potyautasokról szóló jelentések.

"A skorpió az Olivierus martensii, közismert nevén kínai skorpió” - mondta. Szerinte a csípése "orvosilag jelentős... potenciálisan életveszélyes, de egy átlagos felnőttnek csak egy nagyon rossz napja lenne”.

A Shein azt mondta, hogy kapcsolatban áll az egyetemistával, hogy megoldják a problémát. Egy közleményben úgy fogalmazott a cég, hogy nem akarják, hogy az emberiséget megzavarják. "Miután megkaptuk a visszajelzést, azonnal belső vizsgálatot folytattunk. Helyszíni csapataink ellenőrizték a szállítmányok csomagolási folyamatát, és elvégezték a raktárunkban lévő áruk ellenőrzését, és megerősítették, hogy minden szabványos működési folyamatot betartottak”.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés