Hirdetés

Botrányos képpel sokkolt a New York Times az ünnep előtt

Morvay Péter portré Morvay Péter

Az amerikai lap vasárnapi számában megjelent keresztrejtvényben úgy tűnik, hogy egy horogkeresztet rejtettek el, pontosan a hanuka zsidó ünnep nyitónapján.

A New York Times több ezer olvasója tiltakozott a megdöbbentő egybeeséssel, ám a lap eddig nem reagált a kritikákra.

A New York Times keresztrejvénye botrányt keltett az olvasók között
A New York Times keresztrejvénye botrányt keltett az olvasók között

Keith Edwards amerikai demokrata párti elemző szerint nem reális, hogy szerkesztői figyelmetlenség történt, mert a keresztrejtvény már első ránézésre a nácik által használt jelképet tükrözi.

Mint arról beszámoltunk, amikor december elejént Kanye West amerikai énekes egy horogkereszttel egyesített Dávid-csillagot posztolt a Twitteren, Elon Musk újra felfüggesztette a fiókját. 

Edwards szerint az is érthetetlen, hogy 

az esettel miért nem foglakozott egyetlen más, nagyobb médium sem.

Nem ez az első eset, hogy a New York Times keresztrejtvénye hasonlóságot mutat a horogkereszttel, legutóbb ilyen 2017-ben fordult elő. 

Akkor a lap visszautasította a vádakat, mondván, ostobaság azt feltételezni, hogy valaki szándékosan horogkeresztet rejtene el egy rejtvényben.

Mások azonban felhívták a figyelmet arra, hogy az amerikai lapban rendszeresen jelennek meg Izrael egyoldalúan bíráló cikkek, így nem csoda, ha a szerkesztők érzéketlenek arra, milyen otrombaság volt a publikáció, különösen az ünnep idején.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés