Hirdetés

Kitört a pánik a repülőgépen, teljesen kiborultak az utasok: már a mentőmellényt is fel kellett venniük

Garai Kitti portré Garai Kitti

Elszabadult a pokol a Spirit Airlines Fort Lauderdale-be tartó járatán szombaton, miután az utasokat felszólították arra, hogy vegyék fel a mentőmellényeket és számítsanak a vízre való leszállásra. Az NK270-es járaton egy ijesztő incidens történt, ami után az utasok nagyon kiborultak.

A New York Post beszámolója szerint az NK270-es járaton feltételezett műszaki probléma lépett fel, ezért a gép visszasietett indulási helyére, a jamaicai Montego Bay-be. Azonban míg a levegőben volt a gép, az utasokat arra figyelmeztették, hogy esetleg vízre szállhatnak le. Mindez az utasok többségét rettenetesen megijesztette, többen felháborodtak a történtek után. 

A gép - egy Airbus A321-es - végül sértetlenül visszatért a repülőtérre, a légitársaság pedig azt közölte, hogy a "mechanikai probléma nem befolyásolta a repülés biztonságát." Az incidens egyébként "csak 42 perc plusz menetidőt jelentett a járat követési adatai szerint.

Egy másik utas, Bettina Rogers elmondta, "ami történt, az elég volt ahhoz, hogy hatalmas pánikot keltsen. Ijesztő volt, ahogy az emberek kiborultak és pánikba estek." 

Nem csoda, hogy az utasok megijedtek, ugyanis a múlt héten egy ember meghalt és többen megsérültek a Singapore Airlines Londonból induló járatán, miután az súlyos turbulenciába keveredett. A repüléskövető adatok szerint az utasszállító repülőgép néhány perc alatt 2000 métert zuhant, miután átkelt a Bengáli-öböl felett. Állítólag a fedélzeten emberek és tárgyak repültek az utastérben. A Szingapúrba tartó Boeing 777-300ER típusú gépet Bangkokba irányították át, és helyi idő szerint 15:45-kor (08:45 GMT) hajtotta végre sikeresen a kényszerleszállást.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés