Hirdetés

Kitört a botrány: megerőszakolt egy 12 éves kislányt, most sztárt csinálnak a férfiből a párizsi olimpián

Nap Híre portré Nap Híre

A holland strandröplabda-válogatott tagja lesz a párizsi olimpián Steven van de Velde, akit tíz évvel ezelőtt ítéltek négy év börtönbüntetésre egy 12 éves lány megerőszakolásáért.

A most 29 éves strandröplabdázó 2014 és 2017 között ült börtönben amiatt, mert megerőszakolt egy kiskorú, 12 éves lányt. Az ügy azért került újra reflektorfénybe, mert Steven van de Veldét beválogatták a párizsi olimpiára készülő strandröplabda-válogatottba – írja az Index

A holland röplabdaszövetség elnöke, Michel Everaert egy nyilatkozatában elmondta, természetesen ismerik Van de Velde előéletét, de mivel letöltötte börtönbüntetését, és azóta minden szükséges foglalkozáson, kezelésen átesett, visszailleszkedett a közösségbe, és újra élsportolói eredményei miatt ismerik. 

"Annak idején, az angol törvények szerint elítélték, és büntetését letöltötte. Azóta folyamatosan kapcsolatban állunk Stevennel, aki mostanra teljesen visszailleszkedett a holland röplabda közösségébe. Visszatérése óta példaértékű sportolónak és embernek bizonyul, így nincs okunk kételkedni benne" 

– tette hozzá Everaert.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés