Hirdetés

Botrány Bonyhádon: 13 éves tanítványával létesített kapcsolatot egy általános iskolai tanár

Nap Híre portré Nap Híre

A Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola egyik férfi tanára már nem vesz részt a szóbeli érettségi vizsgákon, és a következő évben sem fog már tanítani. A Magyar Narancs információi szerint ennek az az oka, hogy a tanár etikai kódexet sértő kapcsolatot alakított ki egy 13 éves tanítványával

Az illető tanár a fideszes polgármester közeli hozzátartozója. Filóné Ferencz Ibolya a lapnak nem cáfolta, hogy közeli hozzátartozójának „iskolai ügye” van, de azt mondta, a rokonát nem bocsátották el. Írásban később annyit közölt, hogy a kérdéskörben az iskola felettes szerve kompetens válaszokat adni - szemlézte a Telex. Az iskola igazgatója, Steiner Krisztián – aki a város 2. számú egyéni választókerületében a Fidesz jelöltjeként indul az önkormányzati választáson – szintén határozottan cáfolta a tanár elbocsátását. Az esetleges közös megegyezésre mindketten kitérő választ adtak.

A Tamási Tankerületi Központ szakmai vezetője, Kökönyei Hedvid azonban elárulta: " az intézmény egyik tanára a pedagógus etikai kódexet sértő kapcsolatot alakított ki egy tanítványával, majd miután egy tantestületi értekezleten tárgyalták az ügyet, Steiner Krisztián ahelyett, hogy a szabályokat követve fegyelmi eljárást indított volna, beleegyezett abba, hogy az illető tanár munkaviszonyát közös megegyezéssel szüntessék meg.” Hozzátette azt is, hogy miután az intzémény főigazgatója tudomást szerzett az ügyről, azonnal megkezdte a vizságlatot. 

A főigazgatót ezután arról kérdezték, milyen eredménnyel végződött a vizsgálat, illetve nem érezte-e úgy, hogy rendőrségi feljelentést kellene tennie. Steiner azt válaszolta: "Az üggyel kapcsolatban elrendelt vizsgálat folyamatban van, a vizsgálat kimenetelét kizárólag a tények befolyásolják.”

A lap információi szerint az ügy belső, iskolai jelzésre robbant ki, és tantestületi értekezleten is szóba került. A Magyar Narancsnak egy jogász azt mondta, hogy az iskolavezetésnek és a tankerületnek ilyen esetben nincs mérlegelési lehetősége, nem nyomozhat, vizsgálódhat olyan ügyben, amely esetleg bűncselekmény. Erre a nyomozóhatóságnak van hatásköre és illetékessége.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés