Hirdetés

Borzalmas hírek érkeztek Ukrajnából, mindenki menekül

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az ukrán-magyar határszakaszon 2871-en léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 1722-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) vasárnap a honlapján.

Azt írták, a beléptetettek közül a rendőrség 204 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást. Nekik ezalatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Hozzátették, az ukrajnai háború elől szombaton 69 ember, köztük 41 gyermek érkezett Budapestre vonattal - írják a police.hu oldalon.

Menekülnek az emberek Ukrajnából
Menekülnek az emberek Ukrajnából

Ukrajnában röviddel éjfél után hirdettek országos légvédelmi riadót, amelyet valamivel több mint 4 órával később fújtak le. A hajnali órákban megrongálódott egy infrastrukturális létesítmény, azonban erről bővebb információkat nem közöltek az ukrán hatóságok.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester azt mondta, hogy hajnalban robbanás történt a főváros egyik kerületében, egy lelőtt rakéta darabjai pedig megrongáltak egy autót a városközpontban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés