Hirdetés

Borzalmas dolgot tettek Putyinék Ukrajnában

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Orosz rakétacsapás ért egy kelet-ukrajnai múzeumépületet Kupjanszk város központjában, egy ember meghalt, további 10 megsebesült, többen a romok alatt rekedtek - közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

"Eddig egy halott múzeumi dolgozóról és 10 sebesültről tudunk. Több ember van a romok alatt. Folytatódik a helyreállítás. Minden szükséges szolgálat részt vesz" a mentésben - írta Zelenszkij a Telegramon az MTI szerint.

Az elnök egy videófelvételt is mellékelt, amelyen egy súlyos károkat szenvedett épület látható. Ablakai kitörtek, egyik fala leomlott, és a tető is tönkrement. A régió kormányzója szerint a károkat egy SZ-300-as orosz rakéta okozta.

Kupjanszk, amelynek a háború előtt 26 ezer lakosa volt, a Harkivi területen található, fontos vasúti csomópont. Az orosz csapatok tavaly több hónapig megszállva tartották, az ukrán erők a szeptemberi ellentámadásuk során űzték ki őket.

Az ukránok azonban megindultak Szevasztopol ellen, hétfő hajnalban dróntámadás érte a Krím-félszigeten fekvő Szavasztopol várost, a támadásról az orosz hírügynökségek is beszámoltak. A feltételezések szerint az orosz fekete-tengeri flotta volt az ukránok célpontja. 

Közben a Kreml visszautasította azokat a feltételezéseket, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek dublőrje van, aki a nyilvános szerepléseken helyettesíti. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés