Hirdetés

Borzalmas baleset történt: plázára dőlt egy daru

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egy ember meghalt, ketten megsérültek a norvégiai Melhus városában, amikor a viharos széllökésekben egy építési daru a bővítés alatt álló bevásárlóközpontra dőlt pénteken.

A baleset a Trondheimtől 20 kilométerre délre fekvő Melhus városában történt. A daru 50 méteres magasságból zuhant rá az épületre - közölte Ebbe Kimo, a helyi rendőrség szóvivője az egyik helyi hírlapnak. Azt is elmondta, hogy a daru kezelője nem tartózkodott az irányító fülkében.

A daru a bevárlóközpont első és második emeletében tett kárt. A rendőrség közlése szerint a helyszínre érkező tűzoltók kutyákat és drónokat is bevetettek az épület átvizsgálására, így bukkantak rá annak az embernek a holttestére is, akit korábban eltűntként kerestek. Hozzátették, hogy senki más után nem kutatnak.

A baleset egyetlen halálos áldozata az egyik üzlet eladónője lehetett.

A baleset a reggeli órákban történt, amikor még kevesen tartózkodtak az üzletközpontban. A hatóságok a szerencsétlenség után a dolgozókat és a vásárlókat átszállították a közelben található városházába.

A duru súlyosan megrongálta a pláza tetőszerkezetét. A daru éppen a bővítés alatt álló bevásárlóközpont építési területén állt, amikor a tragédia bekövetkezett. A tervek szerint idén két újabb szinttel bővítenék az üzletet. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés