Hirdetés

Elszabadult a pokol Borsodban: kutyát uszítottak a rendőrökre a közúti ellenőrzés közben

Nap Híre portré Nap Híre

A férfi egy közúti ellenőrzés során támadt rá a vele szemben intézkedő rendőrökre, majd a kutyáját is az egyenruhásokra uszította. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a férfivel szemben az Ózdi Járásbíróságon.

A vádirat szerint a rendőrök 2023. augusztus 3-án este, a 26-os főúton közúti ellenőrzés alá vontak egy férfit, akiről az intézkedés során felmerült, hogy ittas állapotban vezette a gépkocsiját. Az egyenruhások közölték a férfivel, hogy az ittasság kivizsgálása érdekében előállítják a kapitányságra, ezért felszólították, hogy a gépkocsit zárja be és annak kulcsát vegye magához. A férfi ekkor a bal első ajtón keresztül behajolt a gépkocsiba, mintha elget tenne a rendőrök felszólításának, majd hirtelen felegyenesett, és az egyik, őt közelről biztosító rendőrt le akarta fejelni. Bár a rendőr megpróbált kitérni, de nem sikerült, és nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett - írja a Blikk. 

Az elkövető azonban ezzel nem érte be, a rendőrökre uszította a vele együtt utazó kutyáját is. A rendőrök hátrálni kezdtek, majd az őket követő férfival szemben könnyfakasztó gázt alkalmaztak mindaddig, amíg a cselekményét abba nem hagyta. A férfi ekkor azt mondta, hogy a továbbiakban együttműködik a rendőrökkel, felszólításukra a kutyát a gépkocsiban elhelyezte. Ám ezután ismét agresszívvá vált, kihívta verekedni a rendőröket és elindult feléjük. Az egyenruhások ismételten könnyfakasztó gázt alkalmaztak, amivel az ellenállását végül megtörték, majd megbilincselték, és előállították a rendőrkapitányságra.

A regionális nyomozó ügyészség az elkövetés másnapján gyanúsítottként hallgatta ki a férfit és elrendelte az őrizetét. A bíróságra benyújtott vádiratában az ügyészség a több mint 4 hónapig személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés hatálya alatt álló férfival szemben halmazati büntetésül, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta, írja az Ügyészség a közleményében.

Nem ez az első eset Borsodban

Hivatkozás másolása

Mint azt a naphire.hu is megírta, 2023 júniusában egy borsodi településen legalább 30 fő részvételével családi rendezvényt tartottak, amelyről csendháborítás miatt több bejelentés is érkezett a rendőrségre. A bejelentés után három rendőr érkezett a helyszínre, majd később megerősített erővel, tizenegy rendőrrel vonult ki a hatóság. Az ingatlanban lakó egyik nő aztán a nagy buzdításra rátámadt az egyik hivatalos személyre, rángatni kezdte, miközben a férje a kaput belülről rugdosva, kiabálva fenyegette a rendőröket. Amikor a rendőrök elő akarták állítani a nőt, az ingatlan udvarán tartózkodó, erősen ittas, körülbelül 20 fő elindult őrjöngve az egyenruhások felé, így azok kénytelen voltak könnyfakasztó gázt bevetni. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés