Hirdetés

Durva fordulat: börtönbe kerül két ember a Borkai-ügyben

Nap Híre portré Nap Híre

Öt vádlott ügyében hirdetett ítéletet a bíróság hétfőn. 

Most letöltendő börtönbüntetésre ítélték az elsőrendű vádlott F. Gábort felbujtóként elkövetett zsarolás, személyes adattal és különleges személyes adattal visszaélés miatt, valamint Sz. Erikát mint bűnsegédet. Előbbi 2 év 10 hónapot kapott – feltételesen legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhat –, utóbbi ebben az ügyben 1 év, 10 hónapot kapott, de egy korábbi 1 év felfüggesztett börtönének végrehajtását is elrendelték, ő szintén harmadolással szabadulhat - írja a Telex

A másodrendű vádlott, F. Klaudia (F. Gábor felesége) személyes adattal és különleges személyes adattal visszaélés miatt másfél év felfüggesztett börtönt, míg J. Zoltán zsarolás, személyes adattal és különleges személyes adattal visszaélés miatt két év felfüggesztett börtönt kapott. A volt győri és válogatott futballista P. Józsefet felmentették a zsarolás vádja alól, őt pénzbüntetésre ítélték.

A tárgyalás zárt volt, az indoklásról már kiküldték a sajtót, csak az ítéletet hirdették ki nyilvánosan. Egyelőre azt sem tudni, hogy az ügyészség vagy bármelyik vádlott fellebbezik-e, azaz jogerőssé válik, vagy folytatódik-e az eljárás.

Az ügyben volt egy hatodik vádlott, a felvételeket készítő K. Lili (az ő barátnője volt F. Klaudia, aki a férjével kitalálta, hogy készítsen kompromittáló videót, fotókat). Ő már a per kezdetén, a 2022. szeptemberi tárgyaláson elfogadta a vád összes állítását, így másfél milliós pénzbírságot kapott.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés