Hirdetés

Börgöndi repülőtragédia: Megtörte a csendet a légiparádé szervezője

Nap Híre portré Nap Híre

Közleményt adott ki az esemény szervezője.

Ahogy azt a naphire.hu is megírta, bemutatórepülés közben lezuhant egy sportrepülő a fehérvári repülőnapon vasárnap délután. A tragédiában Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád életüket vesztették. Egy szakértő szerint nem kizárt, hogy emberi hiba okozhatta a bajt. 

Most a tragédia másnapján megszólalt a légiparád szóvivője is, aki úgy fogalmazott, hogy hónapok óta, erejüket megfeszítve készültek a sorrendben 28. Börgöndi Légiparádéra, "amely nap dátuma sajnos most már örökre fekete betűkkel kerül be a szervezet és a város emlékkönyvébe".

Szilády Dezső, az Albatrosz Repülő Egyesület elnöke a Facebookon kiemelte, hogy a bekövetkezett légikatasztrófa miatt a vasárnapi lett az első befejezetlen repülőnap. "Az egyesület tagjai egy emberként, mély megrendüléssel a szívükben fejezik ki együttérzésüket az elhunyt repülősök családtagjai felé, felmérhetetlen súlyú gyászukban osztoznak, az áldozatok emlékét tisztelettel megőrzik".

Az elnök kiemele, hogy az egyesület mielőbbi, gyors gyógyulást kíván a tragédia sérültjeinek, felajánlja segítségét és támogatását mindazoknak, akik vétlen áldozatai lettek a bekövetkezett balesetnek. Hozzátette, hogy a tagok továbbra is elkötelezetten dolgoznak azért, hogy a több mint százéves székesfehérvári repülés fennmaradjon és a tragédia után a létesítménnyel együtt tovább fejlődjék.

Bízunk abban, hogy az elmúlt közel harminc évben sok-sok tízezer hozzánk látogató, a repülőtérről élményekkel hazatérő vendégünk értékeli mindazt a munkát, amit elvégeztünk eddig és mellénk áll, kitart mellettünk a kialakult nehéz helyzetben is. A repülősök nagy családjáért, a jövőért, Székesfehérvár közösségéért szeretnénk minden erőnkkel tovább dolgozni. Most lehajtott fejjel, de a korábbiakhoz méltó elkötelezettséggel

- zárta a bejegyzését az elnök.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés