Hirdetés

Döbbenetes állítás: emberi hiba okozta a börgöndi tragédiát?

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, bemutatórepülés közben lezuhant egy sportrepülő a fehérvári repülőnapon vasárnap délután. A tragédiában Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád életüket vesztették. A szakértő most megszólalt a tragédiával kapcsolatban: szerinte emberi hiba okozhatta a bajt. 

"Még korai kijelenteni, hogy pontosan mi okozhatta a börgöndi légiparádén a sportrepülő földbe csapódását, de nagyobb a valószínűsége az emberi hibának, mint a műszakinak" - nyilatkozta az rtl-nek Madas László igazságügyi légiüzemeltetési szakértő, vette észre a szeretlekmagyarorszag.hu.

A szakértő szerint egy orsó nevű műrepülő figura végrehajtása nem sikerült megfelelően a pilótának. Elképzelhető, hogy a beviteli sebesség nem volt elegendő az emelkedési szakasz után. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy biztosabbat mondani csak a roncsok megvizsgálása után lehet. 

Madas László arról is beszélt, hogy a gép bejáratós motorral volt fölszerelve, amellyel nem szokás műrepülni, ezeket inkább útvonalrepülés során szokták használni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés