Hirdetés

Vérfagyasztó hívás érkezett a magyar segélyhívó központba: bombával fenyegetőzött egy férfi

Nap Híre portré Nap Híre

Azt mondta, egy plázában bombát helyezett el, legalább 1500 embernek kellett elhagynia az épületet.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 39 éves férfival szemben, aki tavaly júniusban a segélyhívó számon azt a valótlan bejelentést tette, hogy az egyik újbudai bevásárlóközpontban bombát helyezett el, ami negyed órán belül robbanni fog. A fenyegetésre több mint 1500 embernek kellett elhagynia az épületet.

A vádlott 2022. június 7-én, este, a VIII. kerület, Keleti pályaudvarnál lévő egyik nyilvános telefonfülkéből tárcsázta a segélyhívó számot, amelyen azt a valótlan bejelentést tette, hogy egy bombát helyezett el egy XI. kerületi plázában, ami 15 perc múlva robbanni fog.

A vádlott bejelentése alapján az újbudai bevásárlóközpont teljes épületét kiürítették, ennek során kb. 1500-1700 embernek kellett elhagynia a plázát, az üzleteknek aznapra be kellett zárniuk, a tűzszerészek pedig a teljes épületet átvizsgálták.

A férfival szemben köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés miatt nyújtottak be vádiratot, és arra tettek indítványt, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés