Hirdetés

Holtan találtak egy Boeing-alkalmazottat néhány nappal azután, hogy a cég ellen vallott

Virág Sára portré Virág Sára

John Barnett, a Boeing egyik alkalmazottja igencsak súlyos vádakat fogalmazott meg a céggel kapcsolatban, ám néhány nappal a vallomása után holtan taláták egy parkolóban. 

John Barnett igencsak komoly vádakat fogalmazott meg a céggel kapcsolatban. A Boeing ugyan mindent tagadott, de a légügyi hatóság a férfinak adott igazat. Barnett azonban épp az eljárás közepén vesztette életét: a holttestét egy parkolóban találták meg. A férfi a cég termelési szabványaival kapcsolatban tett észrevételeket. 

John Barnett 32 évig dolgozott a Boeingnél, 2017-ben vonult nyugdíjba. Nem sokkal ezelőtt pert indított a Boeing ellen, sőt, még tanúvallomást is tett. A rendőrség közleménye szerint a 62 éves férfi önkezével vetett véget az életének, holttestét az autójában találták meg egy hotel parkolójában – írja a BBC

A rendőrség jelenleg is nyomoz az ügyben, a Boeing pedig közölte, szomorúan értesültek a férfi haláláról. 2010-től minőségügyi vezetőként dolgozott a North Charleston-i üzemben, ahol a 787 Dreamlinert szereltek össze, amelyek főleg hosszabb utakat tettek meg. A férfi már 2019-ben azt mondta a BBC-nek, hogy szándékosan nem a megfelelő alkatrészeket szerelték be a gépekbe, illetve nagyjából minden negyedik oxigénmaszk hibás a gépeken. 

Állítása szerint valószínűleg azért végeztek ennyire felületes munkát, mert a gyártás nem késlekedhetett. Mint mondta, az aggodalamiról a feletteseinek is beszámolt, ám semmilyen érdemi változás nem történt. A Boeing következetesen tagadta a vádakat, a légügyi hatóság azonban a férfinak adott igazat. 

Nyugdíjba vonulása után jogi útra terelte az ügyet. John Barnettnek szombaton kellett volna megjelennie az újabb kihallgatáson, ám amikor nem jelent meg, érdeklődni kezdtek a szállodájában. Ekkor találták meg a holttestét. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés