Hirdetés

Bizarr lény vagy a világ legcukibb teremtménye? Fura dolgot talált kertjében a háztulajdonos

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Elsőre talán kissé félelmetesnek tűnhet, amit egy nő talált a hátsó kertjében, de ha jobban megnézzük, talán mi is megbarátkozunk vele, ahogy a kommentelők tették.

Fotó: Facebook

Értetlenül fogadta a kertjében feltűnő, barna, csigaszerű rovart a Sydney-ben élő háztulajdonos. A furcsa kis lényt a sövényen vette észre, és persze azonnal lefotózta, és feltette a Facebookra, hogy megtudja, pontosan mi is az.

A hernyó alakú lény rózsaszín-fekete szemei olyanok voltak, mint egy rajzfilmfigurának, és az internet azonnal felkapta a fotókat. Több felhasználó is kommentálta a posztot, miközben próbálták kitalálni, mivel állnak szemben.

Olyan is volt, aki arra tippelt, hogy a kis rovar nem is igazi, csak a posztoló készítette.

"Komolyan azt hittem, hogy egy furcsa alakú, kitömött harisnyára ragasztottál műanyag szemeket" - írta egy másik felhasználó. 

Voltak, akik ugyan nem tudták, hogy mi lehet a rovar, mégis azt mondták, hogy imádnivalóan néz ki. 

Andrew Mitchell, az Ausztrál Múzeum entomológusa szerint a lény a fakóbarna sólyomlepke - egyfajta moly - lárvaformája, botanikai nevén Theretra latreillii. Leggyakrabban szőlőtőkéken fordul elő, és elég gyakoriak, különösen az évnek ebben az időszakában - írja a Daily Mail

A rovar testének jellegzetes barna színe van, ami lehetővé teszi az élőlény számára, hogy álcázza magát a ragadozókkal szemben. A furcsa alakú szemeket a bogár arra is használja, hogy megvédje magát attól, hogy zsákmánnyá váljon, a színes foltok ugyanis elriasztják a ragadozókat. Ha fenyegetve érzik magukat, felfújják a testük elejét, a levegőbe emelik, és így szemből nézve kígyónak tűnhetnek - erre is jók a foltok. Gyakran megtalálhatóak a kertvárosi környezetben, és nem harapnak vagy csípnek, de zöld folyadékot bocsáthatnak ki, ha megzavarják őket.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés