Hirdetés

Akár életfogytiglant is kaphat a Matthew Perry halálát okozó"ketaminkirálynő"

Virág Sára portré Virág Sára

Az amerikai ügyészek által csak "ketaminkirálynőként" emlegetett drogdíler, Jasveen Sangha egyike annak az öt embernek, akit letartóztattak Matthew Perry halálának az ügyében. 

Ahogy arról már a Naphírén is beszámoltunk, az ügyészség közlése szerint öt embert vádoltak meg Matthew Perry halálával kapcsolatban. Az NBC a bűnüldöző szervek tisztviselőire hivatkozva azt közölte, hogy egy letartóztatás történt, míg a TMZ szerint „több” letartóztatás történt. Többek között letartóztattak egy orvost, mivel a nyomozók azt vizsgálják, hogyan jutott Perry a szerhez.

Az amerikai ügyészek által csak "ketaminkirálynőként" emlegetett drogdíler, Jasveen Sangha egyike annak az öt embernek, akit letartóztattak Matthew Perry halálának az ügyében. A nőnek most kilenc vádponttal kell szembenéznie, többek között olyanokkal, mint az "általa terjesztett ketamin miatt bekövetkezett halál". A brit-amerikai kettős állampolgár egy Nirvana-s pulóverben jelent meg csütörtökön a bíróság előtt és azt mondta, egyik vádpontban sem bűnös. Az óvadékkal kapcsolatos kérelmét elutasították, így az októberi tárgyalásig őrizetben marad – írja a BBC

A vádirat szerint Matthew Perry halálát az a ketamin okozta, amit Jasveen Sangha-tól vásárolt 2023. október 24-én. 

Martin Estrada, Kalifornia központi ügyésze úgy fogalmazott: a nő otthona egy kábítószerkereskedő-birodalom volt. A házkutatás során több mint nyolcvan ampulla ketamint találtak, valamint több ezer metanfetamin-, kokain- és Xanax-tablettát. A vádirat szerint a nő csakis toplistás hírességeknek árult kábítószert. A nő minimum tíz év, de akár életfogytiglani börtönbüntetésre is számíthat, ha az összes vádpontban bűnösnek találják. 

Az amerikai hatóságok szerint már korábban is történt egy haláleset, ami szintén Sangha-hoz és az általa terjesztett ketaminhoz kapcsolódik. A bírósági dokumentumok szerint tudhatott a ketamin veszélyeiről, miután korábban egy Cody McLaury nevű vásárlója is túladagolás miatt vesztette életét. McLaury egy családtagja állítólag küldött neki egy sms-t, amelyben azt írta, "az a ketamin ölte meg a bátyámat, amit te adtál el neki". Néhány nappal később Sangha állítólag rákeresett az interneten arra, hogy meg lehet-e nevezni a ketamint, mint a halál okát. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés