Hirdetés

Bíróság elé állították a Deák téri gyilkosokat, akik megöltek két fiatalt

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott abban a Deák téri emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben, amelyben négy férfi, egy fiatalkorú fiú és egy fiatalkorú lány ellen emeltek vádat. 

A vád szerint három vádlott 2020. május 21-én este együtt italozott, közülük ketten kábítószert is fogyasztottak. Éjfél után a három vádlott egy fiatalkorú lány ismerősükkel az Erzsébet téri gördeszkapálya mellett tartózkodtak. A lánynak megtetszett a közelükben lévő társaság egyik tagjánál lévő bluetooth hangszóró, ezért elvette azt, és odaadta az egyik társának - olvasható az ügyészség honlapján.

Amikor a társaság a hangszórót vissza akarták kérni, a lány társai rájuk támadtak. Egyiküket késsel meg is sebesítették. A dulakodást a rendőrök szakították félbe, a vádlottak pedig gyorsan elfutottak a helyszínről.

A későbbi órákban a három vádlott és egy másik ittas társaság is felfigyelt arra, hogy a Deák tér közelében két személy dulakodik. Amásik társaság tagjai is bekapcsolódtak a dulakodásba, majd, amikor az eredeti társaság három tagja odaérkezett, velük is összecsaptak. 

A verekedés során az I. rendű vádlott késével többször megszúrta a másik csoport két tagját. Amikor az egyik sértett már magatehetetlenül feküdt a földön a II. rendű vádlott többször fejbe rúgta őt. Cselekményét a III. rendű vádlott jelenlétével mindvégig biztosította és erősítette. A két sértett a bántalmazások következtében a helyszínen életét vesztette. 

Az ügyészség az I. rendű vádlottat több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettével, felfegyverkezve, csoportosan, társtettesként elkövetett rablás bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, míg a II. és III. rendű terhelteket különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével – amely cselekményben a III. rendű vádlott bűnsegédként vett részt – valamint csoportosan, társtettesként elkövetett rablás bűntettével vádolja. 

A bíróság ma csak az I., II. és III. rendű vádlottak vonatkozásában tartott előkészítő ülést. Egyik terhelt sem ismerte be bűnösségét, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

(Nyitókép: police.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés