Hirdetés

Sárga-piros lap miatt öltek meg egy bírót a pályán

 portré

Egyelőre csak annyi bizonyos, Jose Arnoldo Amaya salvadori játékvezető belehalt a sérüléseibe, a gyilkosság részletei továbbra is homályosak. Írjuk, mit lehet már tudni.

A 63 éves játékvezetőre meccs közben támadtak rá a játékosok és a szurkolók, a férfi életét a kórházban sem tudták megmenteni.

A gyilkos düh kiváltó oka egy a kizárást jelentő sárga-piros lap lehetett a Miramonte Toluca Stadionjában zajló meccsen. A szabálytalankodót a bíró a 2. sárga lappal, vagyis a vele együtt kötelező piros lappal illette. A kizárt játékos csapattársai kiakadtak, és azonnal a játékvezetőre támadtak. A szurkolók is berohantak, ütötték, rúgták Amaya-t. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy azonnal a Zacamil kórházba szállították. Az orvosok belső vérzést állapítottak meg. Már nem tudtak rajta segíteni.

A rendőrség egyelőre nem közölt részletesebb információkat az esettel kapcsolatban. A feltételezett elkövetők felkutatása jelenleg is zajlik.

El Salvadort a világ egyik legveszélyesebb országának tartják. A szegénység és a kábítószer-kereskedelem kiskoruktól kezdve bandák karmai közé kergeti a fiúkat. Az erőszak mindennapos a közép-amerikai országban, és nyilvánvalóan nem ér véget a stadionok kapujában - írja a heute.at

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés