Hirdetés

Őrült vihar kerekedett egy rádió körül, mivel nem voltak hajlandók lejátszani Beyoncé új dalát

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egy amerikai rádióállomás korábban a hallgatók kérésére sem játszotta le Beyoncé új számát, a Texas Hold ’Em-et, méghozzá arra hivatkozva, hogy ők egy „country zenei állmás”, ahol csak country számokat játszanak. Emiatt viszont kritika érte őket, hiszen a sztárénekesnő a Super Bowl alatt jelentette be, hogy hamarosan kiadja első country albumát, erről a lemezről jelent meg nemrég a Texas Hold ’Em című szám is.

A kritikát megfogalmazó rajongó „rasszizmussal és diszkriminációval” vádolta meg a KYKC-FM-et és az X-en (korábban Twitter) közzétette a rádióállomás válaszát is a kérésére – írj BBC.

A posztot több millióan látták, és egy rajongói fiók, a @BeyLegion is továbbosztotta, így még több emberhez jutott el.

Az oklahomai állomás vezetője később „ikonnak” nevezte Beyoncét.

A Texas Hold 'Em az egyike annak a két dalnak, amelyet a texasi énekesnő a hétvégi Super Bowl-reklámok során mutatott be. Ebben a 32 Grammy-díjjal és 88 jelöléssel rendelkező sztár a hoedownokról énekel, a kísérőzenében pedig bendzsó szól.

A BBC amerikai partnerének, a CBS Newsnak e-mailben küldött nyilatkozatában Roger Harris, a KYKC-et felügyelő South Central Oklahoma Radio Enterprises vezérigazgatója elmondta, hogy a dal mostantól szerepel az állomás countryzenei lejátszási listáján, valamint az általa felügyelt két másik állomáson is.

Harris a közleményében kiemelte, hogy az állomás nem tudott arról, hogy Beyoncé két countryzenei dalt is kiadott, és hozzátette, a rajongónak adott válasz „szokásos válasz” volt, mivel a KYKC nem játssza az ő zenéjét.

Harris kiemelte azt is, hogy a KYKC-nek „nem is volt meg a dal”, mivel ez egy „kis állomás”, amelyet „nem szolgálnak ki a nagy kiadók, mint a nagyobb állomásokat”.

Elmondta, hogy miután az állomást elárasztották a dalra vonatkozó e-mailek, hívások és kérések, a személyzet felkutatta a dalt, és miután meghallgatták, egyetértettek abban, hogy a dal „country-hangzású”.

„Semmi bajunk Beyoncéval... és a legjobbakat kívánjuk neki a country zenébe való betöréséhez” – mondta Harris a CBS Newsnak.

„Igazából azt szeretnénk, ha a művészek nem szorulnának be bizonyos műfajokba vagy formátumokba” - hangsúlyozta.

Négy órával azután, hogy az X-en elhangzott az első panasz, maga az állomás tette ki az első posztját közel négy év után, amelyben azt írta, hogy „rengeteg hívás érkezett Beyoncé Texas Hold 'Em című dalára. Perceken belül jön”.

Annak ellenére, hogy a dal csak a hét elején jelent meg, csak a Spotify-on már több mint kilencmillió lejátszásnál, a YouTube-on pedig több mint 900 ezer megtekintésnél jár.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés