Hirdetés

Hamarosan jön a változás, ami mindenki életére hatással lesz

Nap Híre portré Nap Híre

Nagyjából áprilisban érkeznek meg a boltokba az új visszaváltós palackok.

A Coca-Cola, a Dreher, a Tesco, a Lidl és a visszaváltó rendszert üzemeltető Mohu várakozásai szerint körülbelül húsvéttól, azaz áprilistól várható a visszaváltás logójával ellátott csomagolások bolti megjelenése - írja a G7.

A nagyobb élelmiszerközpontokban már január óta fellelhetőek a betétdíjas palackokat visszaváltó automaták, ám egyelőre nem használja őket senki, hiszen nincs palack, amit vissza lehetne váltani. 

A jogszabály csak június 30-a után, azaz július elsejétől teszi kötelezővé, hogy a boltba már csak betétdíjas palackokban lehet kiszállítani az árut. A termékek 50 forintos betétdíjjal rendelkeznek majd.

Vagyis júniusra várhatóan már kifutnak a jelenlegi termékek és csak az új, visszaváltható palackok lesznek elérhetőek a boltokban. De olyan is előfordulhat majd, hogy párhuzamosan ugyanaz a két termék, két különböző árral figyel majd az üzletek polcain. Lesznek betétdíjas logó nélküli csomagolásban lévő termékek, és lehetnek mellette ugyanezek betétdíjas logóval ellátott verziói, 50 forinttal drágábban.

A lap szerint a betétdíj nélküli verzió lesz a kelendőbb, egyrészt az olcsósága miatt, másrészt pedig sokan valószínűleg maceraként élik meg a visszaváltással járó procedúrát.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés