Hirdetés

Szörnyű gyanú: értelmi fogyatékos gyermekeket bántalmazhatott Bese Gergő jó barátja, a dunavecsei iskolaigazgató

Nap Híre portré Nap Híre

A Magyar Narancs szerint már nyolc gyermek bántalmazása miatt nyomoznak a dunavecsei igazgató ügyében.

A Magyar Narancs információi szerint háromról nyolcra emelkedett azoknak a gyerekeknek a száma, akiknek a sérelmére elkövetett bántalmazás miatt nyomoz a kecskeméti rendőrség a Dunavecsén működő Duna Menti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégiumban (EGYMI) – írja a 24.hu

A lap egy korábbi cikkében arról is beszámolt, hogy Bese Gergő, dunavecsei plébános – akiről nemrég derült ki, hogy felfüggesztették papi szolgálata alól, miután kiderült, hogy melegpartikra járhatott, amelyekről videó is készült és tartós melegkapcsolatot tartott fenn – jó barátságban volt az érintett iskola igazgatójával. 

Értesüléseik szerint korábban Besének volt köszönhető, hogy L. M. iskolaigazgatót nevezték ki a dunavecsei katolikus egyházközösség világi elnökének.

A fizikai és lelki bántalmazásokat a Magyar Narancs információi szerint értelmileg akadályozott, 7–16 éves gyermekek ellen követték el, ezekről egymástól független vallomásokból értesültek a rendőrök. Az eddigi meghallgatások során pedagógusok, a gyerekek szülői, nevelőszülői, gyámjai számoltak be sorozatosan alkalmazott fizikai erőszakról.

A rendőrség már több gyereket is meghallgatott, és mindannyian az intézmény vezetőjét nevezték meg elkövetőként. A lap szerint van olyan bántalmazott gyermek, aki az elszenvedett erőszak miatt nem mer az iskolába járni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés