Hirdetés

Nagy bejelentést tett a Tesco - ennek a munkavállalók örülni fognak

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Sikeres bérmegállapodásról számolt be a cég pénteken. Kiderült, hogy idén mintegy 5,7 milliárd forintot fektet az áruházakba és a logisztikai központokban dolgozó alkalmazottak bérébe a Tesco, így a tavalyihoz képest március 1-jétől átlag 15 százalékkal emelkednek a fizetések.

A Tesco 2023-ban is gyermekvállalási és beiskolázási, jubileumi, egészségügyi és szociális elemeket, illetve cafetériát is tartalmazó juttatási csomaggal egészíti ki munkatársai jövedelmét több mint 4,3 milliárd forint értékben - olvasható a közleményükben, amit a Liner szemlézett.

Mint írták, a 2022. december 31-én érvényben lévő bruttó 275 000 forintos alapbér 16,4 százalékkal bruttó 320 000 forintra emelkedik. A toborzás szempontjából kihívást jelentő áruházakban – országszerte üzleteik felében – az alapbér emelése mellett megemelik a lokációs pótlékot is: a pótlékkal együtt a bruttó alapbér 360 000 forintra nő.

Ez azt jelenti, hogy az elérhető maximális jövedelem az átlagos műszakpótlékkal és túlórával, cafetériával, vásárlási kedvezménnyel, valamint lokációs pótlékkal maximum bruttó 447 000 forintra emelkedik, míg lokációs pótlék nélkül bruttó 407 000 forint körül alakul.

Mindezzel párhuzamosan a Tesco a saját gépjárművel történő munkába járás költségének térítését nettó 15 forintról nettó 30 forintra emeli az egész vállalatnál.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés