Hirdetés

“Én láttam utoljára, én beszéltem vele utoljára!” - Megrázó részletek Berkes László haláláról

Nap Híre portré Nap Híre

Tragikus hírt közölt a Magyar Fitness és Testépítő Szakszövetség szombaton: 47 éves korában egy külföldi versenyen hunyt el az ötszörös világbajnok. Barátja megrázó részleteket osztott meg a szombaton történtekről.

“Hatalmas veszteség érte a magyar és a nemzetközi fitnesz- és testépítő sportágat. 47 éves korában elhunyt Berkes László” - közölte szombaton a Facebook-on az IFBB Hungary. Hozzátették: a Berkes Team SE alapítója ötször szerzett vb-aranyat a fegyveres erők világbajnokságán testépítésben. “A Magyar Fitness és Testépítő Szövetségben több funkciót is betöltött. A Testépítő Szakág vezetője volt, és a Bírói Bizottság vezetőségének tagjaként is segítette a sportágat. Ezenkívül az Elit Pro szekció irányítójaként dolgozott, továbbá profi bíróként is tevékenykedett” - írták. Az is kiderült, Berkes Lászlót a spanyolországi Santa Susannában zajló fitness- és testépítő Európa-bajnokságon érte a halál. Állítólag szívelégtelenség okozta a tragédiát.

A Naphire.hu szúrta ki, az eseményen kint van a magyar fitnesz és testépítő szcéna másik neves képviselője, Bara Csaba is. Ő vasárnap egy nyilvános bejegyzésben írta le a történteket. Ő volt az, aki visszavitte a szállodájába a rosszulléttel küzdő Berkest. “Döbbenet és fájdalom! 20 év barátság, 2 közös fitness egyesület, közös rendezvények, közös célok, a világot bejártuk együtt! Leirni is hihetetlen, Berkes Laci elment….” - kezdi bejegyzését Bara Csaba, aki ezt követően leírja, barátja sport iránti szeretete, alázata példátlan volt, munkabírása, precizitása pedig mintaértékű! Majd azt is elárulta, ő volt az utolsó, aki a halála előtt látta és beszélt Berkessel.

“Én láttam utoljára, én beszéltem vele utoljára! Kérte, vigyem vissza a hotelbe, mert nem érzi magát jól, fáj a gyomra. De visszajön, és levált a pontozásban! Felfoghatatlan, hogy soha többé nem fog leváltani” - írja Facebook bejegyzésében Bara, aki szerint a Berkes a halálával nagy űrt hagy maga után a hazai és nemzetközi fitness sportban. “Vele lezárult egy korszak! Soha nem lesz olyan a fitness versenysport mint a halála előtt volt” - tette hozzá.

(Kezdőkép: Facebook/IFBB Hungary Official)

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés