Hirdetés

Saját bérét csökkentette egy budapesti háziorvos, hogy megemelhesse az asszisztensei fizetését

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Rájuk ugyanis nem vonatkozik a júliustól érvényes 18 százalékos béremelés.

Az RTL Híradó arról számolt be, hogy Keczéry Attila budapesti háziorvos csökkentette a saját fizetését, méghozzá annak érdekében, hogy meg tudja emelni az asszisztensei bérét. Erre azért volt szükség, mert rájuk nem vonatkozik az Orbán-kormány által elfogadott és júliustól bevezetett 18 százalékos béremelés.

A szakdolgozói kamara szerint 9 és fél ezer ember maradt ki az emelésből, azok akik fogorvosi és háziorvosi rendelőkben dolgoznak. A Belügyminisztérium erre azt közölte, hogy minden praxis meg fogja kapni a dolgozóik béremeléséhez szükséges pénzt. 

Keczéry Attila a kollégáival Zuglóban rendel és naponta száz beteget látnak el. A Facebook-oldalán arról számolt be, hogy 

mivel a munkatársai nem kapták meg a béremelést, ezért a saját fizetése rovására kellett emelnie a bérükön, különben félő volt, hogy felmondanak.

"A könyvelőm kicsit nehezen nézett rám közben, de kigazdálkodtam, hogy megkapják. Nálam két asszisztens dolgozik, de úgy tudták megkapni, hogy én egy kicsit csökkentettem a béremet" - fogalmazott az orvos, és hozzátette, hogy "a bértámogatási rendszer, ami eddig fixen jött, innen hiányzik most ez a plusz 18 százalék, viszont a praxisfinanszírozási rész évek óta változatlan. Semmit sem követ, se inflációt se rezsiemelkedést".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés