Hirdetés

Ájultan esett össze az ATV riportere az Örs vezér téren: aztán megdöbbentő dolog történt - Videó

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Naponta 70 ember hal meg hirtelen szívmegállásban Magyarországon: a Heti Napló Sváby Andrással riportere, Berecz Peti Zugló legforgalmasabb terén esett össze.

Európában 45 másodpercenként hal meg egy ember hirtelen szívmegállásban, pedig a szakemberek szerint az újraélesztés megtanulásával ezeknek az embereknek a nagy része megmenthető lenne. Az ATV Heti Napló stábját az Országos Mentőszolgálat hívta meg egy újraélesztő tanfolyamra. De még mielőtt elkezdődött volna az oktatás, a riport készítője, Berecz Peti egy meglepő kísérletnek vetette alá magát. Kőbánya és Zugló határán, az Örs vezért téren esett össze egy forgalmas hétköznapon. Arra volt kíváncsi, mennyien sietnek a segítségére, és mennyit kell várni rá.

“Még öt másodperc sem telt el, de már hárman indultak a segítségemre” - mondta a Naphire.hu-nak a Heti Napló riportere, majd azt is hozzátette: a leggyorsabb egy fiatal srác volt. “A frászt hoztam rá” - folytatta Peti, a felvételein pedig jól látszik, az önkéntes segítőjében tényleg dolgozhatott az adrenalin. “Megijedtem! Megijedtem, fogd meg a szívemet! Érzed?” - magyarázta a srác, aki a riporter kérdésére határozottan elmondta, ha baj lett volna, előbb stabil oldalfekvésbe helyezi a riportert, majd ellenőrzi a pulzusát és hívja a mentőket.

Hogy hogyan zajlik egy újraélesztés és hogyan vizsgáztak a naplósok, természetesen vasárnap este az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorból kiderül a Híradó után.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés