Hirdetés

A legrosszabbra kell készülni a benzinkutakon a héten, komoly drágulás jön

Nap Híre portré Nap Híre

Az olaj aktuális ára és a forint árfolyama is hatással lehet arra, hogy a magyar benzinkutakon mennyiért tankolhatunk a napokban.

A holtankoljak.hu körbejárta az üzemanyagok várható árának alakulását. Mint írták, az olaj aktuális ára és a forint árfolyama is hatással lehet arra, hogy a magyar benzinkutakon mennyiért tankolhatunk a napokban.

Február utolsó hetében a brent olajár esetében 3,5 százalékos emelkedés volt tapasztalható, mely során 80-ról 83 dollár fölé kúszott. A szaklap szerint azonban az ár növekedése, illetve az 5 dollár környéki ingadozása teljesen normálisnak tekinhető a piaci folyamatok tükrében. Azt is hozzátették, nincs komolyabb gond vagy olyan esemény, ami indokolná a brent olaj árának emelkedését, de a piac folyamatosan változik. 

A forint árfolyamának változása is hatással lehet azonban arra, hogy mennyiért tankolhatunk majd a következő napokban, ugyanis a  forint dollárral szembeni gyengülése hatásssal vna a benzinre is. A szakportál szerint emiatt a benzinárakat tekintve emelkedést hozhat a közeljövő. Míg a hét elején csak 359 forint volt 1 dollár ára, a hét végére ez 363 forintra nőtt. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés