Hirdetés

Megtörhet a jég? Közel négy év után találkozik újra Benjamin Netanjahu és Donald Trump

Virág Sára portré Virág Sára

Néhány éve már nem a legjobb a viszony Donald Trump és Benjamin Netanjahu között, a két politikus azonban négy év kihagyás után pénteken ismét találkozik egymással. 

Elnöksége alatt Donald Trump jóval több kívánságát teljesítette Benjamin Netanjahunak, mint az elődei bármikor, mire azonban távozott a Fehér Házból, már megromlott a két politikus kapcsolata. Netanjahu az elsők között volt, akik gratuláltak Joe Biden megválsztásához 2020-ban. 

Trump és Netanjahu közel négy év kihagyás után pénteken találkozik újra személyesen egymással, hogy megvitassák, hogyan tudnának együttműködni a jövőben. A kölcsönös egyetértés mindkettejük érdeke. 

Donald Trump, mint a republikánus párt elnökjelöltje a jó szövetséges és államférfi képében tűnhet fel, miközben erősítheti a republikánusok azon erőfeszítéseit is, hogy Izrael erős szövetségesének mutatkozzanak – írja az AP News. Netanjahu számára pedig elengedhetetlen, hogy helyrehozza a kapcsolatot az Egyesült Államok következő lehetséges elnökével, tekintve, hogy Amerika Izrael legfőbb szövetségese a Hamász elleni háborúban. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés