Hirdetés

Kiadták a riasztást: pokoli hőség lesz, de van, ahol hűsítő zivatar is lecsaphat

Garai Kitti portré Garai Kitti

A magas hőmérséklet miatt majdnem az egész országra kiadták a riasztást, zivatarveszély miatt pedig hat vármegyében van érvényben figyelmeztetés. Emellett Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőtől országos hőségriadót rendelt el szerda éjfélig. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfő délelőtt derült, napos idő lesz, majd délután egyre több fátyolfelhő érkezik, emellett az északi megyékben gomolyfelhők is képződnek. Ezekből késő délután, kora este záporok, zivatarok is előfordulhatnak. Az északnyugati, nyugati szél napközben időnként megélénkül, de zivatarok idején átmenetileg erős, viharos széllökések előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 30 és 36 fok között alakul.

Kiadták a riasztást

Hivatkozás másolása

Hétfőn a napi középhőmérséklet északkelet kivételével már mindenhol 25 fok felett várható, az Észak-Dunántúlon és a középső országrészben, valamint a Dél-Alföldön pedig 27 fok felett alakulhat.

Az esti órákban (nagy bizonytalanság mellett) zivatarok érhetik el észak felől az északi megyéket.Az intenzívebb gócok környezetében főként viharos széllökésre (>60-80 km/h) lehet számítani, de emellett intenzív csapadék (>15-20 mm) és jégeső (~1-2 cm) is előfordulhat.

A naphire.hu azt is megírta, hogy milyen idő lesz ezen a héten. 7 napos időjárás-előrejelzésünkből kiderül, hogy irgalmatlan meleggel kell szembenéznünk a következő napokban. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés