Hirdetés

Rendkívüli bejelentést tett a katasztrófavédelem, ez Önt is érintheti

Nap Híre portré Nap Híre

A héten hat vármegyében, 68 településen és Budapest XXI. kerületében folytatódik a szúnyoggyérítés - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több településén és a Tisza-tónál lehet majd a gyérítést végző járművekkel találkozni. Somogy vármegyében, Kaposváron a múlt héten elmaradt gyérítést pótolják - tartalmazza a közlemény.

Azt írták: a korábbi csapadékos időjárás következtében több területen alakultak ki csípőszúnyog-tenyészőhelyek. A folyók árterei, az állóvizek növényzettel benőtt szélei és a ház körüli kisvizek egyaránt ideális élőhelyet biztosítanak a szúnyoglárváknak. Meleg időben akár egy hét alatt is képesek kifejlődni a vérszívók.

A kifejlett szúnyogok ellen - folytatták - platós gépjárműre szerelt permetező berendezésekkel védekeznek a települések belterületén. A készítményt finom permetként, nagyon alacsony dózisban juttatják ki az esti és éjszakai órákban, így a méhekre és más beporzó rovarokra nincs hatással.

A tervezett beavatkozások időpontja és helyszíne nyomon követhető a katasztrófavédelem weboldalán - olvasható a közleményben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés