Hirdetés

Itt van Karácsony Gergely hatalmas bejelentése, ez mindent megváltoztathat

Nap Híre portré Nap Híre

A főpolgármester október 23-án ledobta a meglepetésbombát.

Hatalmas bejelentést tett október 23-án Karácsony Gergely, aki a fővárosi ünnepi rendezvényen közölte az emberekkel, hogy 

heteken belül létrehozza az ellenzéki pártok budapesti szövetségét.

Karácsony Gergely a beszédében kiemelte, hogy az 1956-os forradalom hősei közös hazát akartak, és hozzátette, hogy akkor a baloldaliak és a jobboldaliak, az értelmiségiek és a munkások, a budapestiek és a vidékiek együtt küzdöttek. Ugyanis elmondása szerint tudták, hogy csak az együvé tartozás adhat bátorságot a nemzetnek.

1956 hiába volt méltó, nem kapta meg a szabadságot. 1989 pedig sajnos úgy tűnik, nem volt elég méltó rá

- mutatott rá Budapest főpolgármestere, majd hozzátette, hogy szerinte az új köztársaságnak olyannak kell lennie, ahol nincsenek egysenlők és egyenlőbbek, ugyanis az intézményeknek mindannyiunk szabadságát védenie kell - írja az ATV.

A köztársaság ügye mégsem veszett el teljesen, csak egy kicsit illegalitásba vonult, de ott van a diákokban, a szakszervezetekben, a civileknél, az öntudatos polgároknál és a szabad önkormányzatokban. Éljenek a diákok! Éljenek a szakszervezetek! Éljen Iványi Gábor és minden civil! Éljen a sokmillió öntudatos magyar polgár, a lelkünkben élő Magyar Köztársaság állampolgárai! Éljenek a szabad önkormányzatok!

- emelte ki Karácson Gergely, majd kijelentette, hogy "Budapest köztársaság és az is marad. A főváros nem fordít hátat az országnak, hanem tudatában van felelősségének, ami abból ered, hogy a nemzet fővárosa. Ezért tesznek meg a kilakoltatások ellen, ezért segítik a hajléktalanokat, ezért lett díszpolgár Demszky Gábor és Tarlós István is".

zerinte a város sokszínűsége növeli a város erejét. Budapest erős és megingathatatlan és azt üzeni minden magyarnak, hogy lesz még Magyar Köztársaság - hangsúlyozta Karácsony Gergely, végül pedig kijelentette, vállalja, hogy létrehozza az ellenzéki pártok szövetségét a jövő évi önkormányzati választásokra. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés