Hirdetés

Elkezdték összetakarítani a baltimore-i híd roncsait, brutális összegekbe kerülhet a felújítás

Nap Híre portré Nap Híre

A Baltimore-i Francis Scott Key híd összeomlása után - amelyet egy teherhajó ütközése okozott - a keleti part legnagyobb működő daruja megkezdte a roncsok eltakarítását, miközben a hatóságok továbbra is küzdenek a nehéz körülmények között az áldozatok kiemelésével.

Az Egyesült Államok keleti partján található legnagyobb működő daru megkezdte a baltimore-i Francis Scott Key híd roncsainak eltávolítását. A Moody's jelentése szerint, bár a híd helyreállítása évekig tarthat, a kikötő heteken belül újranyithat, ha a törmeléket gyorsan eltávolítják – írja a Portfolio.

A tragédia hat áldozata mind mexikói és közép-amerikai bevándorló volt, akik az esemény idején javítási munkálatokat végeztek. A búvárok már kiemelték Alejandro Hernandez Fuentes és Dorlian Castillo holttestét, további négy áldozat - Maynor Suazo, Jose Lopez, Miguel Luna és egy névtelen személy - maradványait még keresik.

Az Implan gazdasági elemző cég becslései szerint az újjáépítés költségvetése akár 600 millió dollár is lehet, míg más források szerint az összeg akár a 2 milliárdot is elérheti. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés